Pavel Zahradník
Malešická 1822/19
130 00 Praha 3
+420 602 180 031
pavelzahradnik
@
epicurea.cz
Nabízíme vám způsob jak snížit náklady na palmový olej ve vaší kuchyni a zároveň si zachovat, nebo dokonce zvýšit kvalitu vašich pokrmů. Palmavas je vysoce kvalitní, rostlinný plamový olej vyráběný pod přísným dohledem odborníků v Malajsii, palmový olej, který díky svým nadstandardním vlastnostem zaručí vaší kuchyni kvalitu a přitom obstojí i v provozu velkých fastfoodových řetězců.
Palmový olej Palmavas je vyráběn z dužiny plodů palmy olejné (Elaeis Guineesis) a díky šetrnému procesu fyzické rafinace si tento olej zachovává vysoký podíl karotenoidů, přírodního vitamínu E, antioxidantů, prokurzorů vitamínu A, betakaroténu, koenzymu Q10 a vitamínů D a K.
Velmi ceněnou charakteristikou oleje Palmavas je absence transmastných kyselin a cholesterolu. Díky svým antioxidačním vlastnostem navíc pomáhá předcházet vysokému krevnímu tlaku a arterioskleróze. Jeho pozitivní vliv byl pozorován i u nádorových rakovinových onemocnění prsů, plic, prostaty, žaludku, kůže a jater.
Díky vyššímu podílu nasycených mastných kyselin se tento olej může chlubit svou vysokou tepelnou odolností při hlubokém smažení potravin, které Vám zaručí fritování bez přepálení, kouře a zápachu až do 250°C!
Použití oleje Palmavas ve Vaší kuchyni:
Manipulace s olejem je velmi snadná, protože olej řídne při teplotě 25 - 30°C (zákal) a je tedy v běžných podmínkách restauračního provozu tekutý. To ho zvýhodňuje i pro použití v elektrických fritézách.
Nutriční informace | Obsah ve 100g |
---|---|
Energetická hodnota | 900 kcal |
Celkový tuk | 100 g |
Sacharidy | 0 g |
Proteiny | 0 g |
Cholesterol | 0 mg |
Vláknina | 0 g |
Vitamín E | 60 mg |
Charakteristika | Hodnota |
---|---|
Volné mastné kyseliny | 0.10% max |
Vlhkost & nečistoty | 0.10% max |
Barva (5¼" Lovibond Cell) | R2.5 max |
Hodnota jódu (Wijs) | min. 56 |
Bod tání A.O.C.S. Cc (3-25) | max 24°C |